5 tekonolosi fou mo le sola photovoltaics e fesoasoani e fa'asao le kaponi le sosaiete!

“Ua avea le malosi o le la ma tupu o le eletise,” o le faaaliga lea a le International Energy Agency i lana lipoti 2020.Ua valoia e le au atamamai o le IEA o le a gaosia e le lalolagi le 8-13 taimi sili atu le malosi o le la i le isi 20 tausaga nai lo aso nei.O tekonolosi fa'aola fou o le a na'o le fa'avavevaveina o le si'itia o le alamanuia o le la.O a la nei mea fou?Se'i o tatou va'ava'ai i le fa'aogaina o tekonolosi fa'aola o le a fa'atulaga ai lo tatou lumana'i.
1. Fa'ato'aga fa'aola fa'ato'a maua ai le fa'aleleia atili e aunoa ma le fa'aaogaina o fanua
O mea ua taʻua o le floating photovoltaics e fai si tuai: O faʻatoʻaga faʻaola muamua na faʻaalia i le faaiuga o le 2000s.Talu mai lena taimi, ua faʻaleleia atili le faʻavaeina o le faufale ma o lea ua manuia tele le faʻaogaina o tekonolosi fou o le la - e oʻo mai i le taimi nei, aemaise lava i atunuu Asia.
O le aoga tele o fa'ato'aga sola opeopea e mafai ona fa'apipi'i i so'o se vai.O le tau o se PV opeopea e fa'atusaina i se fa'apipi'i fa'atutusa tutusa le lapopo'a.O le mea e sili atu, o le vai i lalo o le PV modules e faʻamafanafanaina ai i latou, ma faʻapupulaina ai le maualuga o le faʻaogaina o le faiga atoa ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le malosi.E 5-10% sili atu le lelei o mea fa'apipi'i o le la i lo mea fa'apipi'i eleele.
O Saina, Initia ma Korea i Saute e tele fa'ato'aga opeopea o le la, ae o le fa'ato'aga tele o lo'o fausia nei i Sigapoa.E matua talafeagai lava lenei mea mo lenei atunuu: e itiiti lava le avanoa e faʻaaoga ai e le malo avanoa uma e faʻaaoga ai ana punaoa vai.
Floatovoltaics ua amata ona faʻatupu vevesi i le Iunaite Setete.Na faalauiloa e le US Army se faatoaga opeopea i luga o le Vaituloto Muddy Big i Fort Bragg, North Carolina, ia Iuni 2022. O lenei faatoaga opeopea o le la e 1.1 megawatt e 2 megawatt itula e mafai ona teuina ai le malosi.O ma'a ia e fa'aola le Camp McCall i le taimi e pe ai le eletise.
2. BIPV fa'atekonolosi sola e fa'atumauina ai fale
I le lumana'i, o le a matou le fa'apipi'iina ni paneta o le la i luga o taualuga i fale fa'aola - o le a avea ma afi eletise i la latou lava aia.O le fa'aogaina o le faufale fa'atekonolosi (BIPV) e fa'aoga ai elemene o le la e fai ma vaega faufale e avea ma eletise mo le ofisa po'o le fale o le lumana'i.I se faapuupuuga, BIPV tekinolosi e mafai ai e tagata e ona fale ona sefe i tau eletise ma mulimuli ane i luga o le tau o masini faʻapipiʻi la.
Ae ui i lea, e le o le suia o puipui ma faamalama i paneli ma fatuina "pusa galuega".O elemene o le la e tatau ona faʻafefiloi faʻanatura ma e le faʻalavelave i le auala e galulue ai tagata ma ola ai.Mo se faʻataʻitaʻiga, o tioata photovoltaic e pei o tioata masani, ae i le taimi lava e tasi e aoina uma ai le malosi mai le la.
E ui lava o tekinolosi BIPV na amata mai i le 1970s, e leʻi pa seʻia oʻo talu ai nei: o elemene o le la ua sili atu ona faigofie, sili atu ona lelei ma sili atu ona avanoa lautele.I le mulimuli ai i lea tulaga, ua amata ona tu'ufa'atasia e nisi o lo'o i ai fale o le ofisa le elemene PV i totonu o latou fale o lo'o iai nei.E ta'ua lea faufale PV.O le fausiaina o fale ma le sili ona malosi o le BIPV solar panel system ua oʻo lava ina avea ma tauvaga i le va o tagata fai pisinisi.E manino lava, o le lanumeamata o lau pisinisi, o le lelei foi lea o lona ata.E foliga mai ua manumalo le Asia Clean Capital (ACC) i le ipu ma lona malosi faʻapipiʻi 19MW i se fale vaʻa i sasaʻe o Saina.
3. O pa'u o le la e fa'aliliuina paneli i avanoa fa'asalalauga
O le pa'u o le la o se afifi faataamilo i le la e mafai ai e le module ona faatumauina lona lelei ma faʻaalia soʻo se mea i luga.Afai e te le fiafia i foliga o paneta sola i luga o lou taualuga poʻo puipui, o lenei tala fou RV tekinolosi e mafai ai ona e nanaina paneta sola - naʻo le filifilia o le ata masani masani, pei o le taualuga poʻo le mutia.
O le tekonolosi fou e le gata i mea faʻalelei, ae faʻapea foʻi i tupe mama: e mafai e pisinisi ona faʻaliliuina a latou faʻaogaina o le la i fuʻa faʻasalalauga.E mafai ona fa'avasegaina pa'u ina ia fa'aalia, mo se fa'ata'ita'iga, se logo a le kamupani po'o se oloa fou i luga o le maketi.E le gata i lea, o pa'u o le la e tu'uina atu ia te oe le filifiliga e mata'ituina ai le faatinoga o au modules.O le pito i lalo ole tau: mo pa'u ata manifinifi a le la, e tatau ona e totogiina le 10% sili atu i luga ole tau o le la.Peita'i, a'o fa'atupula'ia atili tekonolosi pa'u o le la, o le tele fo'i lea o lo tatou fa'amoemoe e pa'u le tau.
4. Ie sola e mafai ai e lou mitiafu e fa'aola lau telefoni
Ole tele o fa'afouga fou ole la e sau mai Asia.E le o se mea la e ofo ai ona o inisinia Iapani e nafa ma le fausiaina o ie sola.O lea la ua matou tu'ufa'atasia sela sola i totonu o fale, aisea e le faia ai le mea lava e tasi mo ie?E mafai ona fa'aoga le ie o le la e fai ai lavalava, fale'ie, pupuni: e pei lava o paneli, e pu'eina le fa'avevela o le la ma fa'aosoina ai le eletise.
O avanoa mo le faʻaogaina o ie sola e le gata.O filament a le la e lalaga i ie, ina ia faigofie ona e gaugau ma afifi i soo se mea.Vaai faalemafaufau e iai sau pusa telefoni e fai i le ie sola.Ona, na o le taoto i luga o se laulau i le la ma o le a molia lau telefoni.I le talitonuga, e mafai ona e afifiina le taualuga o lou fale i le ie sola.Ole ie ole a fa'atupuina le malosi ole la e pei o paneli, ae e te le tau totogia mo le fa'apipi'iina.O le mea moni, o le malosiaga e maua mai i le la'au la'au masani i luga o le taualuga e maualuga atu nai lo le ie sola.
5. O pa pupuni o le la e liua ai le gogolo o le alatele i le malosi lanu meamata
O pa puipui pisapisao (PVNB) ua leva ona fa'aogaina i Europa ma ua amata ona fa'aalia i Amerika.E faigofie lava le manatu: fausia ni pa pupuni e puipuia ai tagata i totonu o taulaga ma nu'u mai le pisapisao o auala tetele.Latou te saunia se vaega tele i luga o le fogaeleele, ma ina ia faʻaaogaina, na maua ai e inisinia le manatu o le faʻaopoopoina o se elemene sola ia i latou.O le PVNB muamua na faʻaalia i Suiselani i le 1989, ma o le taimi nei o le auala tele e sili ona maualuga le numera o PVNB o loʻo i Siamani, lea na faʻamauina ai le 18 pa puipui na faʻapipiʻiina i le 2017. I le Iunaite Setete, o le fausiaina o ia pa puipui e leʻi amataina i ni nai tausaga. ua mavae, ae o lenei ua matou faamoemoe e vaai ia i latou i setete uma.
O le tau-lelei o pa puipui o le photovoltaic o loʻo fesiligia i le taimi nei, e faʻatatau i le tele o le ituaiga elemene o loʻo faʻaopoopoina, le tau o le eletise i le itulagi ma faʻamalosiaga a le malo mo malosiaga faʻafouina.O loʻo faʻateleina le faʻaogaina o modules photovoltaic aʻo faʻaititia le tau.O le mea lea o lo'o fa'atupu atili ai le matagofie o pa pisa o feoaiga a le la.


Taimi meli: Iuni-15-2023