Stellantis ma CATL fuafua e fausia falegaosimea i Europa e maua ai maa taugofie mo taavale eletise

[1/2] Na faalauiloa le logo Stellantis i le New York International Auto Show i Manhattan, Niu Ioka, ISA ia Aperila 5, 2023. REUTERS/David “Dee” Delgado ua laiseneina
MILAN, Nov 21 (Reuters) – Ua fuafua Stellantis (STLAM.MI) e fausia se fale maa eletise (EV) i Europa faatasi ai ma le fesoasoani a le Contemporary Amperex Technology (CATL) a Saina (300750.SZ), o le fale lona fa a le kamupani i le itulagi.O lo'o taumafai le kamupani ta'avale a Europa e fausia se ta'avale eletise (EV) i Europa.Ma'a taugofie ma ta'avale eletise taugofie.
Ole fuafuaga ole maa ole ta'avale eletise ua fa'ailogaina ai fo'i le fa'amalosia atili o sootaga ole kamupani fai ta'avale Falani-Italia ma Saina ina ua uma ona tapunia lana pisinisi fa'atasi muamua ma le Guangzhou Automobile Group Co (601238.SS) i le tausaga talu ai.I le masina na teʻa nei, na faʻailoa mai ai e Stellantis o loʻo ia mauaina se faʻasoa i le kamupani gaosi taavale eletise Saina Leapmotor (9863.HK) mo le US $ 1.6 piliona.
O Stellantis ma le CATL na faʻasalalau se faʻasalalauga muamua i le Aso Lua e tuʻuina atu sela lithium iron phosphate ma modules mo le gaosiga o taavale eletise i Europa ma fai mai o loʻo latou mafaufau i le 50:50 pisinisi faʻatasi i le itulagi.
O Maxime Pica, o le ulu o le faʻatauga ma le sapalai o fesoʻotaʻiga i Stellantis, fai mai o le fuafuaga faʻatasi ma le CATL o loʻo faʻamoemoe e fausia se fale fou tele i Europa e gaosia ai maa lithium iron phosphate.
Pe a faatusatusa i maa nickel-manganese-cobalt (NMC), o le isi tekinolosi masani o loʻo faʻaogaina nei, o maa lithium iron phosphate e taugofie e gaosia ae e maualalo le eletise.
Fai mai Picart o loʻo faʻaauau pea talanoaga ma le CATL i se fuafuaga faʻapisinisi faʻatasi e manaʻomia ni nai masina e faʻamaeʻa ai, ae na ia musu e tuʻuina atu faʻamatalaga i luga o le nofoaga e ono mafai ai le fale fou o le maa.O le a avea lea ma tupe fa'afaigaluega aupito lata mai a le CATL i le itulagi a'o fa'alauteleina le kamupani i tua atu o lona maketi i totonu.
O loʻo faʻatupeina e le au taʻavale Europa ma le malo le faitau piliona o Euro e fausia ai fale gaosi maa i totonu o latou atunuu e faʻaitiitia ai le faʻalagolago i Asia.I le taimi nei, o tagata Saina fai maa e pei o le CATL o loʻo fau falegaosimea i Europa e gaosia ai taʻavale eletise a Europa.
Fai mai Picart o le fefaʻatauaʻiga ma le CATL o le a faʻamalieina ai le taʻiala o le eletise a le vaega aua o le lithium iron phosphate maa o le a fesoasoani i le faʻaititia o tau o gaosiga i Europa aʻo faʻatumauina le gaosiga o maa ternary o loʻo faʻaaogaina i taʻavale maualuga.
O sela LFP e talafeagai mo le faʻaaogaina i le taugofie o Stellantis taʻavale eletise e pei o le Citroën e-C3 talu ai nei na faʻatau atu mo na o € 23,300 ($25,400).e tusa ma le 20,000 euros.
Ae ui i lea, fai mai Picart o le lithium iron phosphate maa e ofoina atu se fefaʻatauaʻiga i le va o le tutoʻatasi ma le tau ma o le ai ai le tele o faʻaoga i totonu o le vaega ona o le gafatia o se mea taua.
"O la matou sini e mautinoa lava o le faʻatupuina o maa lithium iron phosphate i le tele o vaega o maketi ona o avanoa e manaʻomia i le tele o vaega eseese, pe o taavale pasese poʻo taavale faʻapisinisi," o lana tala lea.
I totonu o Europa, o Stellantis, o loʻo umia faʻailoga e aofia ai Jeep, Peugeot, Fiat ma Alfa Romeo, o loʻo fausia ni laʻau se tolu i Farani, Siamani ma Italia e ala i lana pisinisi faʻatasi a le ACC ma Mercedes (MBGn.DE) ma le Total Energies (TTEF.PA).laau tetele.), fa'apitoa ile kemisi NMC.
I lalo o le maliega o le Aso Lua, o le a muamua tuʻuina atu e le CATL maa lithium iron phosphate i Stellantis mo le faʻaaogaina i ana taʻavale eletise i totonu o le taʻavale pasese, crossover ma vaega laiti ma le vaeluagalemu SUV.(1 US tālā = 0.9168 euros)
Ua tauanau e Argentina le faamasino o Amerika ina ia aua ne’i toe faamalosia se faaiuga e $16.1 piliona ona o le faoa faamalosi e le malo o le 2012 o le tele o sea i le kamupani suauu YPF, ae o le atunuu ua le lava tupe na toe apili le faaiuga.
Reuters, o le vaega o tala fou ma ala o faasalalauga a Thomson Reuters, o le kamupani pito sili ona tele i le lalolagi e tuuina atu tala fou, e tuuina atu auaunaga i le faitau piliona o tagata i le lalolagi i aso uma.Reuters e tu'uina atu tala fa'apisinisi, tupe, atunu'u ma fa'ava-o-malo e ala atu i fa'amaufa'ailoga komepiuta i fa'apolofesa, fa'alapotopotoga fa'asalalau i le lalolagi, fa'alapotopotoga fa'apisinisi ma tuusa'o atu i tagata fa'atau.
Fausia ni finauga sili ona malosi ma fa'atonuga fa'atonuga, fa'atonu fa'atonu fa'aletulafono, ma fa'atekonolosi fa'apitoa.
Ole fofo sili ona atoatoa e pulea uma au lafoga lavelave ma faatupulaia ma le tausisia o manaoga.
Avanoa i fa'amatalaga tau tupe e le mafaatusalia, tala fou, ma anotusi e ala i so'o galuega fa'apitoa i luga o le komepiuta, upegatafa'ilagi, ma masini feavea'i.
Va'ai se tu'ufa'atasiga le mafaatusalia o fa'amaumauga o maketi i taimi moni ma tala fa'asolopito, fa'atasi ai ma fa'amatalaga mai fa'apogai o le lalolagi ma tagata popoto.
Va'ai tagata ta'ito'atasi ma fa'alapotopotoga tu'ufa'atasi i le lalolagi e fesoasoani e fa'ailoa tulaga lamatia natia i mafutaga fa'apisinisi ma feso'ota'iga.

 


Taimi meli: Nov-22-2023