Ole manaoga ole PV a Europa e sili atu le vevela nai lo le mea na faʻamoemoeina

Talu mai lena taimio le faateleina o le feteenaiga Rusia-Iukureini, o le EU faatasi ai ma le Iunaite Setete na tuuina atu le tele o taamilosaga o faasalaga i luga o Rusia, ma i le malosi "de-Russification" auala i le auala atoa e taufetuli.O le taimi puupuu o le fausiaina ma le fetuutuunai o faʻataʻitaʻiga o le photovoltaic ua avea ma filifiliga muamua e faʻateleina ai le malosi i totonu o Europa, lagolagoina e faiga faʻavae e pei o REPowerEU, European PV manaoga ua faʻaalia le tuputupu aʻe pa.
O le lipoti lata mai a le European Photovoltaic Association (SolarPower Europe) o loʻo faʻaalia ai, e tusa ai ma faʻamaumauga muamua, i le 2022, o le EU 27 fou PV faʻapipiʻi 41.4GW, faʻatusatusa i le 28.1GW i le 2021, o se faʻaopoopoga malosi o le 47%, o le tausaga fou fou faaletausaga. faʻapipiʻi e sili atu nai lo le faaluaina o le aofaʻi o le 2020. O le lipoti e faʻaiʻu ai o le EU PV maketi o le a faʻaauau pea ona tuputupu aʻe i se saoasaoa vave i tausaga a sau, faʻatasi ai ma faʻamoemoega faʻamoemoe e oʻo atu i le 68GW i le 2023 ma toetoe lava 119GW i le 2026.
      Na taʻua e le European Photovoltaic Association o faʻamaumauga o maketi PV i le 2022 e sili atu nai lo faʻamoemoega, 38% poʻo 10GW maualuga atu nai lo le faʻataʻitaʻiga a le asosi i le tausaga talu ai, ma le 16% poʻo le 5.5GW maualuga atu nai lo le faʻamoemoega faʻataʻitaʻiga na faia ia Tesema 2021.
      O Siamani o loʻo tumau pea le tele o maketi PV faʻaopoopo i le EU, ma le 7.9GW o faʻapipiʻi fou i le 2022, sosoo ai ma Sepania (7.5GW), Polani (4.9GW), Netherlands (4GW) ma Farani (2.7GW), ma Potukale ma Suetena sui Hanikeri ma Austria i totonu o le 10 pito i luga maketi.Siamani ma Sepania o le a avea foi ma taʻitaʻi i faʻaopoopoga PV i le EU i le isi fa tausaga, faʻaopoopo le 62.6GW ma le 51.2GW o le faʻaogaina o le gafatia mai le 2023-2026, faʻasologa.
      O le lipoti o loʻo faʻamaonia ai o le aofaʻi faʻapipiʻiina o le PV i atunuʻu o le EU i le 2030 o le a sili atu nai lo le 2030 PV faʻapipiʻi faʻatulagaina e le Komisi Europa REPowerEU polokalame i faʻataʻitaʻiga vavalalata ma faʻamoemoe.
      O le le lava o le aufaigaluega o le fagu autu lea o loʻo feagai ma le Europa PV alamanuia i le afa lona lua o le 2022. O le European Photovoltaic Association o loʻo fautua mai e faʻamautinoa le faʻaauauina o le tuputupu aʻe mautu i le maketi o le EU PV, o se faʻalauteleina tele i le numera o tagata faʻapipiʻi, faʻamautinoa le mautu o tulafono faatonutonu, faʻamalosia le Feso'ota'iga feso'ota'iga, fa'afaigofieina o fa'atagaga fa'apulega ma fau se fa'amautu ma fa'atuatuaina filifili sapalai e mana'omia.


Taimi meli: Ian-03-2023