Ua motu le eletise a Iukureini, fesoasoani i Sisifo: Ua foa'i mai e Iapani afi afi ma ata eletise

I le taimi nei, o le feteenaiga a le militeri Rusia-Ukrainian ua pa mai mo le 301 aso.Talu ai nei, na faʻatautaia ai e le au Rusia ni osofaʻiga faʻatauvaʻa tetele i luga o faʻapipiʻi eletise i Iukureini atoa, e faʻaaoga ai fana faʻatautaia e pei o le 3M14 ma le X-101.Mo se faʻataʻitaʻiga, o se osofaʻiga a le au a Rusia i Iukureini i le aso 23 o Novema na mafua ai le faʻalavelave tele o le eletise i Kiev, Zhytomyr, Dnipro, Kharkov, Odessa, Kirovgrad ma Lviv, ma e itiiti ifo ma le afa o tagata faʻaoga o loʻo i ai pea le mana, e tusa lava pe maeʻa le toe faaleleia. .
E tusa ai ma faʻamatalaga faʻasalalau faʻasalalau na taʻua e le TASS, sa i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i Iukureini i le 10 i le taimi i le lotoifale.
Ua lipotia mai o le tapunia faʻafuaseʻi o le tele o fale eletise ua mafua ai le faʻateleina o le le lava o le eletise.E le gata i lea, na faʻaauau pea le faʻatupulaia o le eletise ona o le leaga o le tau.E 27 pasene le pa’u o le eletise i le taimi nei.
Na taʻua e le Palemia o Ukrainian Shmyhal i le aso 18 o Novema e toeitiiti atoa le 50 pasene o le malosi o le atunuu ua le manuia, na lipotia mai e le TASS.I le aso 23 o Novema, Yermak, faatonu o le Ofisa o le Peresetene o Iukureini, fai mai o le motusia o le eletise e mafai ona umi ni nai vaiaso.
Na faailoa mai e le sooupu a le Matagaluega o le Va i Fafo a Saina Mao Ning e faapea o Saina e masani lava ona faatāuaina tulaga alofa i Ukraine, ma o le talanoaga filemu a Rusia ma Iukureini o se galuega faanatinati e foia ai le tulaga pagatia o Iukureini i le taimi nei ma o se itu taua e faalauiloa ai le fofo o le tulaga. .Sa tu pea Saina i le itu o le filemu i le feteenaiga a Rusia-Iukureini ma sa ia saunia muamua sapalai fesoasoani mo tagata Iukureini.
E ui lava o lenei taunuuga e tele sona aafiaga i le faaauau pea o le itu i Sisifo e mumu ma faaopoopo le suauu i le afi, i le feagai ai ma lea tulaga, ua faailoa mai e atunuu i Sisifo o le a latou tuuina atu fesoasoani ia Ukraine.
I le aso 22, na taʻua ai e le Matagaluega o le Va i Fafo a Iapani o fesoasoani fesoasoani faʻafuaseʻi e tusa ma le $ 2.57 miliona o le a tuʻuina atu i Ukraine.O lenei fesoasoani o loʻo tuʻuina atu faʻapitoa i foliga o afi afi ma paneta sola e lagolago ai le vaega malosi i Ukraine.
Na ta‘ua e le Minisita o le Va i Fafo a Iapani, Lin Fang, e tāua tele lea lagolago ona ua faasolo ina malulu ma malulu le tau.E mana’omia e le malo o Iapani tagata nofoia e sefe le eletise mai ia Tesema ia Aperila o le tausaga fou e ala i le una’ia o tagata e fai afu laumei ma isi faiga e sefe ai le malosi.
I le aso 23 o Novema i le taimi i le lotoifale, na faalauiloa ai e le Iunaite Setete le "matua" fesoasoani tau tupe i Iukureini e fesoasoani ai i le toe faaleleia o le faaleagaina na mafua mai i le taua faifaipea a Rusia e faasaga i atinae tetele a Iukureini.
O le Failautusi a le Setete o Amerika Lincoln o le a faʻamalamalamaina le fesoasoani faʻafuaseʻi i le taimi o se fonotaga a le NATO i le laumua o Romania Bucharest, AFP lipotia i le 29 Novema.Na taʻua e le ofisa o le Iunaite Setete i le aso 28 o le fesoasoani "tele, ae leʻi uma."
Na faaopoopo mai le ofisa e faapea o le pulega a Biden na paketiina le $ 1.1 piliona (e tusa ma le RMB 7.92 piliona) mo le faʻaaluina o le malosi i Iukureini ma Moldova, ma o le aso 13 o Tesema, Paris, Farani, o le a taloina ai foi se fonotaga a atunuu foaʻi e tuʻuina atu fesoasoani i Ukraine.
Mai le 29 i le 30 Novema taimi faʻapitonuʻu, o le a faia se fonotaga a faifeau mai fafo o NATO i Bucharest, le laumua o Romania, i lalo o le taʻitaʻifono a le Minisita o le Va i Fafo Orescu e fai ma sui o le Malo.


Taimi meli: Tes-21-2022