Faatasi ai ma le Biden's IRA, aisea e totogi ai e tagata e ona fale le le faʻapipiʻiina o paneta sola

Ann Arbor (faʻamatalaga faʻamatalaga) - O le Inflation Reduction Act (IRA) ua faʻatuina se lafoga lafoga 10-tausaga 30% mo le faʻapipiʻiina o paneta la i luga o taualuga.Afai o loʻo fuafua se tasi e faʻaalu se taimi umi i lona fale.E le gata ina fesoasoani le IRA i le vaega lava ia e ala i le tele o malologa o lafoga.
E tusa ai ma le Matagaluega o Malosiaga, Toby Stranger in Consumer Reports o loʻo lisiina ai tupe faʻaalu nei e mafai ona e maua ai se lafoga lafoga 30% mo lou fale solar system.
E tusa ma le 25 tausaga le aoga o le panele sola.A'o le'i fa'apipi'iina i le 2013, sa matou toe fa'anofoafale le fale ma fa'amoemoe o le a tumau pea ma'a fou e pei o paneli fou.E $18,000 le tau o a matou 16 solar panels ma e sili atu i le 4 megawatt itula i le tausaga.O Ann Arbor e itiiti lava le susulu o le la ia Tesema ma Ianuari, ma o na masina e lua o se mea leaga.Ae ui i lea, o nei panels e toetoe lava a ufiufi atoa le matou faʻaaogaina o le taumafanafana, ma talu ai o le matou ea malulu e eletise, o le mea lena matou te mananaʻo ai.
E tele mea e te fa'alogo i ai, tele e sese, pe o le a le umi e te totogia ai se panel e fa'asaoina ai le eletise.O le tele o paneli o loʻo i ai i aso nei e mafai ona tau i soʻo se mea mai le $ 12,000 i le $ 14,000 ona o le tau o panels ua paʻu tele.Faatasi ai ma se IRA, e mafai ona e maua se 30% lafoga aitalafu, faʻapea e te nofo aitalafu i le tele o lafoga.I luga o le $14,000 faiga, e fa'aitiitia ai le tau ile $9,800.Ae mafaufau i le mea lenei: Zillow fuafuaina e mafai e panels sola ona faʻateleina lou fale 4%.I luga o se fale $200,000, o le tau o le tutusa e siitia i le $8,000.
Ae ui i lea, faatasi ai ma le tau o fale i Amerika i lenei tausaga e $348,000, o le faʻapipiʻiina o paneta sola i luga o le fale o le a faʻaopoopoina ai le $13,920 i lou tau aoga.O lea i le va o le malologa o lafoga ma tupe faavae, o panels e toetoe lava leai se totogi e faʻaaoga, e faʻatatau i le kilowatts o laina e te faʻapipiʻiina.Afai e te fa'atatau i le lafoga o aitalafu ma fa'aopoopo le tau o le fale, e mafai ona e fa'asaoina lau pili o le malosi, pe a le vave, ona e fa'atau loa.O le mea moni, o le faʻatupulaia o le tutusa e le taua seʻia oʻo le laulau i le iuga o lona olaga, o lea e le o tagata uma e naunau e faʻamoemoe i ai.
E oo lava i le le aofia ai o siitaga tutusa, i loʻu atunuu o le $14,000 faiga e sili atu i le 7 tausaga e totogi pe a uma le lafoga aitalafu, lea e le tele mo le 25 tausaga.E le gata i lea, a'o si'itia le tau o suau'u fa'atosina, ua fa'apu'upu'u le taimi e toe totogi ai.I totonu o Peretania, o lo'o fa'atatauina le totogi o le la i totonu o le fa tausaga ona o le si'itia o tau o kesi fossil.
Afai e te tuʻufaʻatasia paneta la ma se masini maa fale e pei o le Powerwall, e mafai ona tipi le taimi toe totogi i le afa.Ma e pei ona taʻua i luga, o loʻo i ai foi lafoga faʻaosofia e maua pe a e faʻatau nei oloa.
E le gata i lea, afai e te faʻatau se taʻavale eletise, e mafai ona e maua se aitalafu lafoga $ 7,500 i nisi o tulaga, ma e te faʻaaogaina se charger vave i le aso e faʻaalu ai lau taʻavale i le solar panels, pe faʻaaoga foi le maa o le fale e pei o le Powerwall.O se faiga e totogi mo le itiiti ifo o le taimi avanoa i le masini ma le laulau, sefe le kesi ma le eletise.
O le mea moni, e foliga mai ia te aʻu afai o oe o se tagata e ona le fale ma e nofo i lou fale o loʻo i ai nei mo le isi sefulu tausaga, masalo o loʻo e faʻaumatia tupe i lou le faʻapipiʻiina o paneta sola.
E ese mai i tau, ua faamalieina oe i le faʻaititia o le CO2 emisi.O matou paneli na maua ai le 33.5 MWh o le susulu o le la, lea, afai e le lava, e matua faʻaitiitia ai le gaosiga o le carbon.Matou te manatu e le umi se taimi matou te i ai i totonu o lenei fale, pe o le a matou faʻapipiʻi nisi paneta ma faʻapipiʻi se pamu vevela, aʻo lea ua tele lafoga aitalafu.
O Juan Cole o le fa'avae ma le fa'atonu-sili o le Fa'amatalaga Fa'amatalaga.O ia o Richard P. Mitchell Polofesa o Talafaasolopito i le Iunivesite o Michigan ma le tusitala o le tele o isi tusi, e aofia ai Muhammad: Perofeta o le Filemu i Feteʻenaʻiga a le Imperial ma le Rubaiyat a Omar Khayyam.Mulimuli ia te ia i luga ole Twitter @jricole poʻo luga ole itulau faʻamatalaga faʻamatalaga ile Facebook.


Taimi meli: Aukuso-23-2022